מבוא לזֶן

מי שעוקב אחרי הבלוג הזה מימיו הראשונים ודאי שם לב שבשנים האחרונות אני מפרסם במשורה וגם כשאני מפרסם משהו לרוב מדובר בתרגום – טקסטים שלי כמעט איני מפרסם. יש לכך סיבה – איני מורה, לא הוסמכתי כמורה, לא קיבלתי מסירת דהרמה ואיני יכול לייצג שום מסורת. בשנים האחרונות אני נזהר ביתר שאת שלא לפרסם דברים שיש בהם כדי להוליך שולל מתרגלים. לרוב אני מוצא שדי בדבריהם של מורים אחרים ושל מייסדי השושלות ולכן אני לרוב מסתפק בתרגום.

כבר לפני מספר שנים הרגשתי שיש צורך בטקסט מבוא קצר לתרגול זֶן בעברית, בהיעדר טקסט כזה חשבתי שאולי, למרות שאיני מורה, יש ביכולתי להועיל ולכתוב אחד.

התחלתי במשימה לפני שנתיים וחצי, אחרי שנה של עבודה בעזרתם של חברים יקרים לדרך היה בידי טקסט שחשתי שהוא מוכן לפרסום – אבל משהו עצר בעדי. לא הייתי משוכנע שהטקסט מועיל מספיק וגם לא הייתי בטוח שבין המניעים שלי לפרסום אין גם רצון בעשיית שם לעצמי ובביסוס מעמדי בקהילת מתרגלי הזֶן בארץ.

נדרשה לי שנה נוספת של עבודת שכתוב כדי להיות משוכנע שהתוכן של הטקסט אכן בעל ערך אמיתי למתרגלים כנים. נדרשה לי חצי שנה נוספת כדי להשתכנע שהמניעים שלי לפרסום נכונים וראויים.

הטקסט ארוך מכדי להעלות אותו כפוסט בבלוג – מדובר בעצם בספרון. לכן הכנתי עבורכם קבצים להורדה בשלושה פורמטים: PDF, EPUB ו MOBI . למרות הנסיונות והבדיקות שערכתי על קובץ ה MOBI באמצעות התוכנות של Amazon לא הצלחתי לגרום לטקסט להיות מוצג כהלכה על הקינדל שברשותי ללא התקנה של פונטים על המערכת (וזאת למרות שהפונטים הנדרשים מוטמעים בקובץ). ייתכן שגרסאות חדשות יותר של קינדל יציגו את הטקסט כהלכה. אם גם אתם נתקלים בבעיה בהצגת הטקסט בקינדל אני מציע להתקין פונט פרנק-ריהל על המכשיר. את גרסת ה PDF ניתן להדפיס כספרון. אתם מוזמנים לפנות אלי בכל בעיה טכנית בה אתם נתקלים.

אני מקווה בשבועות הקרובים להדפיס עותקים כרוכים של הספרון. אם ברצונכם לקבל העתק כרוך ומודפס אתם מוזמנים לכתוב לי ואשלח לכם עותק בדואר.

אני מקווה שתמצאו בדברים תועלת.

הלוואי שכל בעלי התודעה ישתחררו ויחצו לגדה השנייה.

מבוא לזֶן was last modified: נובמבר 14th, 2020 by דוקאי (סבסטיאן)

12 תגובות בנושא “מבוא לזֶן

  1. דוקאי יקר

    אני מעריך מאד את ההשקעה שלך בכתיבת הטקסט, ומרגיש באופן דומה בנוגע לכתיבת טקסטים באופן אישי,
    תרגול הזן הוא מסע שאינו נגמר, ניתן להשליך את רפסודה אמר הבודהה ועם זאת בכל מנזרי הזן ממשיכים לתרגל זאזן כדרך חיים נכונה ומתכון לאושר וכעזרה לכל היצורים החיים,
    מכתיבתך על זן מאסטר דוגן ניתן להבין שאתה משתייך לשושלת הסוטו זן, היפנית,
    אשמח להתכתב איתך בנושא, ומקווה לשמוע ממך יותר,
    בתודה ובברכה,
    רונן קודו

    1. קודו היקר,
      אני שמח תמיד להכיר חברים חדשים לדרך.
      תודה על התגובה שלך. ראיתי גם שכתבת לי מייל. אענה עליו בהקדם.
      אכן עיקר התרגול שלי הוא במסורת הסוטו.
      נשתמע בהקדם

  2. שלום דוקאי,

    תודה רבה על הספרון, הוא מבוא כתוב היטב !
    השקעתך ניכרת בו וכתיבתך מאוד ברורה. אני אשתף אותו הלאה.

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *